Otevření pekárny

Aktuality

Penam otevřel první automatizovaný pekárenský provoz v ČR
20. 11. 2007 Herink u Prahy, 20. listopadu 2007 – Pekárna Zelená louka zaměstná 120 lidí. Společnost PENAM, a.s., patřící do skupiny Agrofert Holding, dnes slavnostně 2otevřela první automatizovanou pekárnu v České republice. Náklady na výstavbu velkokapacitního pekárenského provozu s názvem Zelená louka dosáhly 169 milionů korun, dalších 305 milionů Penam investoval do špičkových výrobních technologií. Provoz zaměstná 120 lidí a bude zásobovat Prahu chlebem a nebaleným pečivem.|

Zahájení provozu pekárny v těsné blízkosti Prahy představuje další významný krok Penamu stát se jedničkou na českém a slovenském pekárenském trhu. „Nedávno proběhla akvizice pekárny KLS Klimentov u Mariánských lázní a koupi dalších dvou až tří pekáren plánujeme,“ představil nejbližší plány Penamu v Čechách generální ředitel společnosti Jaroslav Kurčík.


Zelená louka, která byla během necelých dvou let vybudována v Herinku u Prahy, je u nás první nově postavenou pekárnou od roku 1989 a současně jedinou, která využívá při výrobě plně automatizovaných procesů. Ty umožňují výrazné zrychlení výroby, nejvyšší hygienické standardy a prodloužení trvanlivosti výrobků. „Počítač automaticky řídí celý proces přípravy těsta přes hnětení a odpočinutí až po vyklopení připraveného těsta do děličky a jeho dopravu,“ popsal moderní proces výroby pečiva Jaroslav Kurčík. „Hodinová produkce celkem čtyř linek je dva tisíce kusů chleba, padesát tisíc kusů rohlíků a kolem dvou a půl tisíc vek,“ dodal Kurčík.

Kromě pečiva denní potřeby nabídne Zelená louka také špičkové, technologicky náročné produkty, jakými jsou například chleby se sedmidenní trvanlivostí. „Sledujeme trendy na trhu, především v oblasti zdravé výživy. V budoucnu plánujeme rozšířit výrobní portfolio Zelené louky právě o tento typ produktů,“ uvedla marketingová ředitelka Penamu Hana Kamińska.


Technické unikáty pekárny Zelená louka:

Sila:
  • jedna z největších trevírových sil v potravinářském průmyslu v Evropě
  • celkem 8 sil 9 metů vysokých o obsahu cca 60t, které pojmou 480 tun suroviny
  • předností trevírové textilie je přirozené okysličování suroviny
  • nevzniká problém srážení vnitřních par a ulpívání mouky na stěnách sil, rovnoměrné vyprazdňování – lepší a jednodušší hygiena a údržba

Aroma systém:
  • zlepšuje kvalitu výrobků
  • Aroma systém zpracovává různé druhy obilovin a olejnin a vyrábí z nich tzv. záparu. Je to proces založený na vaření a následné fermentaci. Přidání tohoto produktu do těst má za následek:
    • zlepšení nutriční hodnot
    • vyšší vláčnost
    • delší trvanlivost
    • prodlužuje čerstvost
    • lepší chuť a aroma
    • ochranu výrobku před plísněmi
  • Umožňuje výrobu bez použití emulgátorů.
Robotizované hnětení:
  • první robotizované hnětací centrum v České republice
  • hnětací centrum tvoří hnětače a odpovídající počet díží
  • Do díží se automaticky dle receptur nadávkují suroviny a zpracují se na těsto.

Automatizované pojezdové dráhy odsunou díži s těstem do volné pozice, kde těsto zraje. Po vyzrání se těsto opět automatizovaně překlopí z díže do děličky. Do hnětače se přisune prázdná díže a celý proces se opakuje.

Linky na chleba:
  • Vaničky v kynárnách jsou z plastu – lepší sanitace než u pedigových, stačí je vymýt.
  • Instalované linky umí vyrábět plně automaticky oválný i kulatý chléb průmyslového i řemeslného typu s možností nařezávání a ražení.
Termoolejové pečení :
  • termoolej je ohříván mimo výrobní prostory a následně je rozveden do radiátorů uvnitř pecí.
  • radiátory jsou pod i nad výrobky, takže propečení výrobku je rovnoměrnější a dochází k dílčímu zkrácení doby pečení a k úsporám.
Automatizovaná logistika obalů:
  • v pekárnách ojedinělý projekt cca dvoukilometrových automatizovaných dopravníků!
  • trasa začíná příjmem špinavých přepravek, které prochází myčkou do automatizovaného skladu. Odtud jsou opět automaticky distribuovány k plnícím místům. Na těchto pracovištích jsou do přepravek vkládány produkty a odeslány do expedice. V expedici probíhá paletizace po jednotlivých druzích výrobků.
  • vše probíhá pouze za technického dozoru obsluhy Speciální přepravky:
    • v přepravce zatavený čip umí rozpoznat druhy výrobků a do posledního detailu sledovat tok výroby.
    • Čip umí dosledovat i detailní drobnosti, například zda se přepravky vrátily, nebo zda a kde si je někdo ponechal.
    • Přepravky vyvinuté speciálně pro PENAM jsou díky svému tvaru nestohovatelné s cizími přepravkami.
    Vysoká trvanlivost chlebů:
    • je dána díky tomu, že výroba probíhá automatizovaně při eliminaci kritických míst
    • delší trvanlivost balených chlebů zvyšuje také speciální ochranná atmosféra s filtrací vzduchu a ultrafialovými germicidními lampami. Tato atmosféra ničí všechny potencionální mikroby. Chleba jí prochází při vstupu do chladící spirály a opouští ji až po automatizovaném nakrájení a zabalení.